HALO, serialul SF fenomen al momentului

poza skyshowtime
poza televizor skyshowtime

Nu mă gândeam că va există un serial care să atragă atât de mulți fani într-un timp atât de scurt, iar dacă ești fan Războiul Stelelor sau Star Trek, acesta este un serial pe care nu trebuie să-l ratezi.

Serialul Halo are la bazată celebrul joc video și este o adaptare televizată a francizei de jocuri, produs de Showtime în asociere cu 343 Industries și Amblin Television pentru Paramount+, seria urmărește un război din secolul al XXVI-lea între umanitate (Comandamentul Spațial al Națiunilor Unite) și Covenant, o alianță teocratică-militară a mai multor rase extraterestre hotărâte să eradicheze omenirea. Pablo Schreiber și Jen Taylor joacă rolurile principale ale sergentului șef John-117 și Cortana; această din urmă își reinterpretează rolul vocal din seria de jocuri video, Shabana Azmi că Amiralul Margaret Parangosky, Natasha Culzac că Riz-028, Olive Gray că Comandantul Miranda Keyes, Yerin Ha că Kwan Ha, Bentley Kalu că Vannak-134, Kate Kennedy că Kai-125, Charlie Murphy că Makee, Danny Sapani că Captainul Jacob Keyes, Christina Bennington că Cortana, Bokeem Woodbine că Soren-066, Natascha McElhone că Dr. Catherine Elizabeth Halsey, și alții.

Serialul Halo a fost anunțat pentru producție de mai mulți ani, însă a întâmpinat multiple întârzieri și schimbări de regie de-a lungul timpului. În cele din urmă, filmările au început în Ontario, Canada, în octombrie 2019, iar post-producția pentru primele cinci episoade a fost afectată din cauza pandemiei de COVID-19. Filmările au fost reluate în cele din urmă în Budapesta, Ungaria, în februarie 2021.

Primul sezon al Halo a avut premiera pe 24 martie 2022 și a rulat până pe 19 mai. A fost întâmpinat cu recenzii mixte, cu laude pentru scenele de acțiune, distribuție și efectele vizuale, dar critici pentru scrierea derivată și modificările aduse materialului sursă. Un al doilea sezon, format din opt episoade, a avut premieră pe 8 februarie 2024 cu primele două episoade; episoadele ulterioare urmează să fie lansate săptămânal până pe 21 martie.

Pot spune că acest serial te va captiva din prima clipă iar după primele 10 minute vei deveni un fan incontestabil, modul în care este filmat, efectele speciale și scenele de lupta sunt incredibile.

Dacă te întrebi dacă va există un al treilea sezon al Halo, iată ce am descoperit.

Sezonul 3 al Halo nu are o dată oficială de lansare, dar poate fi anunțat în viitor.

La începutul lunii februarie 2024, Halo nu a primit încă aprobarea pentru al treilea sezon. Având în vedere că sezonul 2 tocmai a avut premiera, Paramount va evalua probabil cum performează în rândul publicului înainte de a lua o decizie. Dacă totul merge bine, există o șansă ca Halo să primească cel puțin un alt sezon, acesta ar trebui să apară la mijlocul anului 2026.