iOS 18: zvonuri și caracteristici posibile

iOS 18: zvonuri și caracteristici posibile
sursa poza: pixabay

iOS 18 ar putea fi una dintre cele mai mari actualizări de software pentru iPhone din ultimii ani, iar pentru a realiza acest lucru Apple lucrează din greu la viitoarea lansare a celui mai recent sistem de operare pentru iPhone.

Deci, când va fi disponibil iOS 18, ce modele de iPhone va accepta și ce funcții noi va introduce? Iată cele mai recente știri și zvonuri despre iOS 18.

Când va fi lansat iOS 18?

De obicei, Apple anunță o nouă versiune de iOS la Worldwide Developers Conference, cunoscută mai frecvent ca WWDC.

Acest lucru are loc aproape întotdeauna la începutul lunii iulie, cu anunțul iOS de obicei la discursul de deschidere de luni. Având în vedere acest lucru, este posibil un anunț pe 3 iunie sau 10 iunie 2024.

Presupunând că iOS 18 este dezvăluit în acel moment, probabil că va trebui să așteptăm până în septembrie 2024 pentru versiunea finală. Apple tinde să anunțe o dată de lansare în timpul evenimentului său principal iPhone, astfel încât modelele iPhone 16 pot fi livrate rulând noul software.

Dacă nu puteți aștepta atât de mult, există posibilitatea de a vă alătura programului Apple Beta, care vă oferă acces la versiunile neterminate ale celor mai recente versiuni iOS.

Este important de reținut că aceste iterații ale software-ului sunt încă în curs de dezvoltare și au adesea erori și alte probleme. Așadar, vă recomandăm acest lucru numai dacă aveți încredere să lucrați cu software-ul beta sau aveți un iPhone de care nu vă deranjează să-l faceți un telefon de testare.

Ce iPhone-uri va accepta iOS 18?

Apple nu a confirmat ce iPhone-uri vor fi compatibile cu iOS 18. Dar dacă zvonurile despre capabilitățile AI sunt adevărate, ar putea însemna sfârșitul pentru unele modele mai vechi.

Când iOS 17 a sosit în 2023, a lăsat modelele iPhone 8 și iPhone X afară din lista modelelor ce au primit update. De data aceasta am putea (deși cu siguranță nu este garantat) să ne luăm rămas bun de la iPhone XS, XS Max, XR și iPhone SE (a doua generație). Dar va trebui să așteptăm și să vedem.

Este posibil ca acele iPhone-uri să primească iOS 18, dar nu toate funcțiile vor fi acceptate. Este ceva ce Apple a făcut în trecut, așa că mai există speranță dacă utilizați un model mai vechi.

Ce funcții noi vor fi în iOS 18?

Abia până la WWDC din iunie vom primi anunțuri concrete de la Apple despre ceea ce vom vedea în iOS 18. Dar există deja câteva zvonuri cum că ar putea fi o actualizare semnificativă față de iOS 17.

Mark Gurman de la Bloomberg a spus într-un buletin informativ din ianuarie 2024: „Mi s-a spus că noul sistem de operare este văzut în cadrul companiei ca una dintre cele mai mari actualizări iOS – dacă nu cea mai mare din istoria companiei”.

Deci, ce caracteristici noi convingătoare va include iOS 18? Nu este încă clar, dar există câteva zvonuri.

Suport RCS

Știm că Apple este pregătit să introducă suport pentru mesageria multiplatformă RCS, ceea ce va îmbunătăți experiența între dispozitivele iOS și Android.

Compania a emis o declarație la sfârșitul anului 2023 care a confirmat acest lucru declarând: „La sfârșitul anului viitor, vom adăuga suport pentru RCS Universal Profile, standardul publicat în prezent de Asociația GSM. Credem că RCS Universal Profile va oferi o experiență de interoperabilitate mai bună în comparație cu SMS-urile sau MMS-urile. Acest lucru va funcționa alături de iMessage, care va continua să fie cea mai bună și mai sigură experiență de mesagerie pentru utilizatorii Apple.

RCS este un nou standard menit să înlocuiască SMS/MMS ca standard implicit de mesagerie pe toate platformele. Ar trebui să se integreze cu aplicațiile de mesagerie existente, cum ar fi iMessage și Google Messages, facilitând partajarea de texte, mesaje de grup, fotografii, să aibă indicatori de tastare, astfel încât să știți că cineva răspunde. De asemenea, va permite citirea chitanțelor cu prietenii, familia și colegii, indiferent de dispozitivul sau aplicația pe care o utilizați.

Boost AI pentru Siri și alte aplicații

Ar putea exista și o actualizare uriașă a asistentului virtual Siri. În ultimii ani, acest serviciu a rămas în urmă față de Alexa și Asistentul Google în estimările multor oameni, dar introducerea AI generativă ar putea transforma Siri.

Gurman nu a dezvăluit exact ce ar face din iOS 18 o actualizare atât de mare, dar se presupune că se va învârti în jurul AI. Și seria Google Pixel 8 & 8 Pro și Samsung Galaxy S24 oferă câteva indicii despre ce ar putea implica acest lucru.

Multe dintre acestea se concentrează pe fotografii, cu capacitatea de a elimina subiecte dintr-o imagine, de a le muta/redimensiona sau de a completa orice zone lipsă folosind AI-ul. iOS are deja capacitatea de a scoate oamenii dintr-o imagine și apoi de a le folosi ca stickere în mesaje, așa că se simte că unele dintre lucrările de bază au fost deja făcute.

O versiune Apple a funcției Google Best Take nu ar fi exclusă sau, eventual, unele dintre funcțiile de traducere, transcriere sau căutare vizuală de pe telefoanele S24.

Febra AI ar putea ajunge și la alte aplicații, cum ar fi Messages, unde răspunsurile sugerate ar putea fi îmbunătățite, Notes ar beneficia și de capabilitățile de căutare AI, ca să nu mai vorbim de Apple Music câștigând capacitatea de a crea liste de redare automate mai personalizate.

Dar până la lansarea iOS 18, toate acestea sunt doar supoziții, așa că cel mai recomandat este să așteptăm lansarea!