Realme 11 Pro+, pentru iubitorii de fotografie

Realme 11 Pro+, pentru iubitorii de fotografie
captura ecran realme

Realme 11 reprezintă una dintre cele mai emblematice familii de telefoane mobile, seria care evoluează în fiecare an.

Există două modele care ajung pe piețele europene și internaționale, iar pentru piața din România în acest moment poți plăti aproximativ 1400 lei pentru cel mai ieftin model și 1800 lei pentru cel mai scump, care este cel pe care îl vom examina mai jos.

Design

Design premium
Ușor
Ecran AMOLED curbat de 6,7 inci
Rezoluție FHD+ de 2412 x 1080p
Rată de reîmprospătare de 120Hz
Difuzoare stereo Dual Atmos

Ca o prezentare a ceea ce vom vedea de la Realme 11 Pro+, merită menționat că unul dintre principalele sale atuuri este designul pe care marca l-a prioritizat pentru dezvoltarea unui telefon mid-range cu accente foarte premium.

Partea din spate a telefonului are o senzație foarte premium, cu o finisare din piele vegană (în nuanțe de „răsărit de soare”), oferind o senzație plăcută care emulează foarte bine pielea reală, eliminând prezența amprentelor și oferind o anumită rezistență (modelul cu finisaj din piele vegană este un telefon pentru care ai nevoie de husă).

Realme se joacă cu pliușul cusăturii albe și nuanțele aurii care încep în partea de jos și traversează de sus în jos ansamblul camerelor ca și cum ar fi un fascicul de lumină.

Efectul este remarcabil, în plus, aranjamentul ridicăturii camerei este foarte central, dând telefonului o stabilitate mai mare dacă este plasat pe o suprafață plană.

Atât sticla din față, cât și cea din spate sunt ușor curbate, ambele fiind înconjurate de un cadru de culoare aurie care face telefonul să iasă în evidență vizual de la distanță. Toate butoanele sale de volum și de alimentare sunt plasate pe partea dreapta a telefonului.

Senzorul de amprente este integrat în partea de jos a ecranului, în timp ce slotul dual-SIM și conectorul USB-C sunt situate în partea de jos. Există, de asemenea, difuzoare în partea de sus și de jos al telefonului, asigurând sunet stereo Dolby Atmos.

În comparație cu deblocarea tradițională prin amprentă, Realme pretinde că a combinat un sistem îmbunătățit care oferă o mai bună adaptabilitate la mediu dacă este utilizat în temperaturi scăzute, în căldură sau chiar cu un deget umed.

În cele din urmă, merită menționat că Realme 11 Pro+ nu prezintă niciun fel de certificare IP pentru a garanta rezistența la apă sau la praf, ceea ce este de așteptat având în vedere gama de prețuri în care se încadrează.

Telefonul are un raport ecran-corp de 93,65%, ceea ce vă oferă ideea că aveți în față un dispozitiv cu ecran complet, aproape fără margini, nici măcar acelea mai comune care apar în partea de jos a ecranului.

Camera selfie frontală este centrată în partea de sus, permițând afișarea notificărilor și a informațiilor vitale ale sistemului de operare pe ambele părți ale acesteia, fără a întrerupe zona cheie de vizualizare.

În ceea ce privește nivelul de luminozitate al Realme 11 Pro+, merită menționat efortul depus de marcă pentru a reduce luminozitatea ecranului și a menține cele mai precise nuanțe de culoare în orice situație, fie în lumină slabă sau atunci când razele soarelui bat direct în ecran.

Astfel, atunci când luminozitatea ecranului scade sub 90 de niti, telefonul trece de la modul DC tradițional la întunecarea PWM pentru a menține un ecran îmbunătățit evitând impactul negativ asupra ochilor utilizatorului.

Rata de reîmprospătare de 120Hz este pur și simplu ceea ce vă așteptați, cu animații fluide și netede.

Difuzoarele sunt poziționate pe marginea ecranului telefonului și reușesc să emită o putere sonoră ridicată, cu toate că au limitele lor. Sună tare și clar și gestionează bine basul, rezultatul egalizării lor realizate în colaborare cu Dolby Atmos.

Performanțe

Procesor Dimensity 7050 5G (6nm)
RAM de 12GB + 12GB dinamic
NFC 360 de grade
Dual Mode 5G + 5G
Baterie de 5000 mAh
Încărcător de 100W inclus
Gestionare excepțională a energiei
Fără încărcare wireless

Telefonul utilizează chipset-ul Dimensity 7050, care prezintă un proces de fabricație de 6 nm și include două cluster-uri, astfel încât cele două nuclee principale Cortex A78 rulează la 2,6 GHz, în timp ce celelalte șase nuclee A55 cu consum redus de energie rulează la 2,0 GHz.

Acest lucru face ca Realme 11 Pro+ să fie un telefon foarte eficient, asigurând o performanță pe măsură, fie că este vorba despre gestionarea rețelelor sociale și a aplicațiilor de productivitate, sau a jocurilor obișnuite.

Este un telefon mid-range, să nu uităm, dar acest lucru nu îl împiedică să ofere o generoasă memorie RAM de 12 GB, extensibilă prin RAM dinamic la încă 12 GB, o cifră pe care o preia din stocarea sa și care îi permite să ofere performanțe peste majoritatea competitorilor săi.

Deci, este clar că procesorul este una dintre zonele în care Realme a ales să fie puțin mai conservator, integrând un chipset mai ieftin decât Snapdragon-urile comparabile, dar investind acei bani în alte domenii, cum ar fi fotografia și autonomia bateriei.

Cu o baterie de mare capacitate de 5000 mAh în interior, Realme 11 Pro+ se diferențiază și în această secțiune față de fratele său mai mic, 11 Pro, în sensul că viteza de încărcare este mai rapidă, 100W comparativ cu 67W.

În cutie se include cablul și adaptorul corespunzător pentru a garanta viteza de încărcare de până la 100W, ceea ce permite ca telefonul să fie încărcat în mai puțin de 30 de minute (28 pentru a fi exact), precum și să ajungă la 56% în doar 15 minute.

Făcând un uz tipic al aplicațiilor de comunicare, rețele sociale și alte sarcini cum ar fi răspunsul la e-mailuri în timp ce navigam simultan pe web, telefonul a ajuns la sfârșitul zilei cu o încărcare, care în majoritatea cazurilor te ajută astfel încât să-l pui iar la încărcat în următoarea zi.

Dacă întâmplător ești un consumator real de baterie cu jocuri și aplicații de utilizare intensivă, cum ar fi Tik Tok, amintește-ți că ai sistemul de încărcare rapidă SuperVooc S ca aliat. Cu toate acestea, Realme 11 Pro+ nu include posibilitatea de încărcare wireless.

Camera

Cel mai mare senzor în gama sa de preț
Diafragma: f/1.69
Obiectiv: 7 elemente
Senzor: 1/1.4”
Funcție Autozoom încorporată

Dacă vorbim despre camere, ajungem la unul dintre cele mai interesante puncte ale noului Realme 11 Pro+. Spre deosebire de fratele său mai mic, 11 Pro, eticheta „plus” implică faptul că are diferențe remarcabile în mai multe domenii, inclusiv fotografia.

Acest telefon are un senzor ISOCELL HP3 de 200Mp cu Superzoom care poate detecta informații de focalizare automată atât în plan vertical, cât și în plan orizontal. Ca rezultat, Realme susține că acesta este cel mai bun telefon cu cameră pe care l-a produs până acum.

Țineți minte că compania a lansat anterior modele precum (la un preț mai mare) GT 2 Pro, iar deși acel telefon are o performanță generală mai bună, camerele sale sunt depășite în mai multe privințe.

Se pare că Realme a lucrat pentru acest model la suita sa de camere astfel încât camera principală să ofere în mod standard și în modul automat până la 4 niveluri diferite de zoom, gata de utilizare (0,6x, 1x, 2x și 4x).

Dacă alegeți să forțați zoom-ul digital, telefonul poate ajunge la nivelul de 20x (nu foarte util în orice caz din cauza nivelului de zgomot care este preluat). În orice caz, detaliile sunt foarte apreciabile, oferind un echilibru intre alb și culorile oferite de camera Realme 11 Pro+, reflectând pe ecran o aproximare strânsă a ceea ce ochii văd în realitate.

În zilele luminoase și clare, cadrele apar foarte vii, dar fără a se abate de la realitate sau a arde anumite tonuri, ceva ce este imediat observabil în fotografiile roșiatice sau la apusuri de soare, iar în zilele intunecate și ploioase vei constatata că nivelul de detaliu este surprinzător.

Focalizarea este rapidă și precisă, fără a fi nevoie să atingeți repetat ecranul pentru a obține un rezultat mai bun, și profită din plin de senzorii mai mari pentru a face fotografii clare și pline de detalii atunci când măriți imaginea.

În meniul principal, Realme a încorporat un mod ‘High Resolution’ cu care putem varia între cei 200MP suportați de senzor, sau să scădem calitatea la 50MP care este deja suficient de bun pentru a obține poze mari fără a pierde calitatea.

Fotografiile selfie sunt, de asemenea, la înălțimea celor mai bune din gama sa, oferind o cameră de 32MP o calitate foarte apropiată de a concura direct cu cele mai premium telefoane de la un preț mai mare.

Soft

Realme UI 4.0 (bazat pe Android 13)
Doi ani de actualizări ale sistemului de operare + trei ani de actualizări de securitate

Pentru lansarea modelului GT 3, Realme a implementat cea mai recentă versiune a Realme UI 4.0 pe baza Android 13, care este prezentă și în acest telefon.

Există un mod GT interesant pe care îl poți activa în situații specifice și care este activat automat pentru a obține performanțe suplimentare.

Privind înapoi la modelul GT 3, poate lipsește sistemul de notificare LED pe care acest telefon îl are în spate, care este foarte util în viața de zi cu zi pentru a nu rata mesaje importante sau notificările din aplicații.

În orice caz, știm deja că compania este expertă în acest tip de implementări, testând în fiecare gamă de produse funcții care pot fi inovatoare și care pot captiva consumatorul final.

Deci dacă ești o persoană care iubește fotografia, dar nu ai bugetul necesar pentru a cumpăra un smartphone premium care ar putea să-ți epuizeze economiile, acesta este telefonul potrivit. Senzorul Samsung ISOCELL HP3 de 200 MP cu SuperZoom este un real succes pentru marcă. Acesta este cel mai bun telefon cu cameră pe care Realme l-a făcut vreodată, iar calitatea sa este uimitoare. Eficiența bateriei oferă o durată lungă de funcționare, ceea ce este cel mai bun complement pentru sesiunile lungi de fotografie. Singurul lucru care ar putea fi îmbunătățit este procesorul. Cu toate că, Dimensity 7050 5G își face treaba, dar dacă te joci, probabil că vei simți lipsa unei rate de reîmprospătare puțin mai mari în jocuri.

În rest, este un telefon mobil fantastic care se numără printre cele mai bune din gama sa de preț.